fbpx

Factureer vanaf nu volledig elektronisch

Voorkom het repetitieve werk

Ben je het beu om telkens weer je facturen dubbel af te printen, in enveloppes te stoppen, te frankeren en op de post te doen.  Heb je wel andere dingen in gedachten dan iedere keer weer deze tijdsintensieve taken te moeten uitvoeren ?  Stop er dan mee ! Niet met factureren natuurlijk, maar ga over naar volledige digitale facturatie.  We leggen je kort de verschillende stappen uit. Ga vlot over tot elektronisch factureren.

Maak je facturen in een facturatiesoftware

Stop met het maken van je facturen in Excel of Word, het lijkt je de eenvoudigste manier maar weet dat het je uiteindelijk heel veel verborgen tijd kost.  Je hebt geen structuur, je kan je facturen niet opvolgen ( crediteren, betaald zetten, aanmanen ) en je kan ze niet exporteren naar een lijst.

Als je facturen in een facturatie software zoals Scribo gemaakt zijn wordt de volledige verwerking en opvolging ervan centraal beheerd en zal je veel tijd uitsparen aan repetitieve manuele acties.

Mail je facturen door

Heel veel klanten zijn bereid om hun facturen digitaal te ontvangen, iets wat je heel hard moet toejuichen.  In Scribo kan je heel eenvoudig alle facturen aanvinken en met 1 druk op de knop digitaal versturen.  Je hoeft niet langer tijd te steken in het afprinten en verwerken van je facturen. Ik hoef je niet te vertellen hoeveel tijd je hiermee uitspaart en hoeveel papierwaren je minder zal moeten bestellen.

Stuur je facturen digitaal door naar je boekhouder

Je hoeft je facturen zelf niet meer af te drukken voor je boekhouding, het digitaal bijhouden van je facturen is volledig wettelijk.  Vanuit Scribo hebben we verschillende integraties met boekhoudpakketten.  Informeer eens bij je boekhouder welke software deze gebruikt, we hebben er vast wel al een integratie voor.

Het voordeel van het digitaal aanbieden van je facturen aan je boekhouder is dat je zelf geen tijd meer moet steken in het sorteren en verwerken van je facturen maar dat je boekhouder zelf ook geen tijd zal moeten spenderen aan het inboeken van je facturen.  Dit zal je een flinke borrel besparen op je boekhoudfactuur.

Wil je ook overgaan naar digitale facturatie ?

We helpen je graag verder en lichten je toe hoe dit concreet in zijn werk kan gaan

 

Scribo blog