fbpx
Scribo bedrijfssoftware planning module

Planning

Behoud het overzicht op je aankomende werk

Per project kunt u een nauwkeurige planning opstellen op basis van projectstappen.
Dit helpt u om uw medewerkers efficiënt in te plannen en de onderaannemingen die nodig zijn voor een bepaald project te organiseren.

Plan je medewerkers in

Indien je gebruik maakt van de deadline planningstool, kunt je één of meerdere stappen van een project gaan toewijzen aan één of meerdere medewerkers.

Takenlijst

Door het inplannen van werk verkrijgen je medewerkers een takenlijst.  Zij kunnen dan nog sneller uren registreren via hun takenlijst.  Bovendien heeft u als beheerder een goed overzicht op wie, wat, tegen wanneer moet uitvoeren.

Onze deadline planningstool is gebaseerd op deadlines, uw medewerkers krijgen dus taken toegewezen die tegen een bepaalde datum moeten afgewerkt worden.  Ze bepalen zelf hun dagplanning op basis van een prioriteitenlijst.  Deze prioriteiten lijst wordt gestuurd vanuit de deadline planningstool.

Een visueel overzicht van je planning

De visuele planning tool laat toe om je medewerkers overzichtelijk in te plannen.  Elke opdracht kan je visueel op een dag-, week- of maandoverzicht instellen en koppelen aan een medewerker die er het best voor in aanmerking komt op basis van agenda of capaciteiten.  Zo glipt geen enkele opdracht door de mazen van het net en weet iedereen goed welke opdrachten hij moet uitvoeren.

Naast de traditionele lijst-lay-out voegden we aan Scribo 2 extra lay-outs toe, zodat je jouw projecten nóg beter visueel kan plannen:
1️⃣ Kanban-bord: dit wordt gebruikt om een oplijsting te maken van jouw taken volgens deadline.
2️⃣ Blokken lay-out: hier is het mogelijk om blokken te trekken waarbij elk blok een aantal uren voorstelt.  Dit wordt gebruikt om de dagelijkse planning tot in detail te kunnen uitwerken.

Kalender overzicht

De visuele kalender zorgt er voor dat je makkelijk kan in- en uitzoomen op je organisatie.  Je krijgt in 1 oogopslag te zien hoeveel tijd er bij bepaalde medewerkers ingepland is en kan zo een beter inzicht krijgen wie je in een bepaalde periode makkelijk kan inschakelen op een werk zonder de planning in de war te brengen.   Je kan opteren om een dag-, week-, maand- of jaaroverzicht te krijgen van je planning.

Houd het overzicht in het verlof van je personeel

Het bijhouden van, en het overzichtelijk opvragen van aangevraagd verlof doe je tevens in Scribo.  Je krijgt een visueel overzicht van alle personeel waarop je in een kalender overzicht alle verlof samen kan opvragen.   Scribo beschikt tevens over een tijdlijn waar je in 1 oogopslag gedetailleerd alle verloven kunt zien.  Je team kan ingedeeld worden in verschillende subteams om zo makkelijk het verlof in je marketing afdeling te kunnen onderscheiden van het verlof in je administratieve afdeling.

Je medewerkers vragen hun verlof aan in het systeem

In Scribo kan iedere medewerker zelf verlof aanvragen, dit op een visuele manier door de aanvraag te doen op een kalender.

Goedkeuren van verlof door verantwoordelijken

Per medewerker kan een verlof verantwoordelijke aangeduid worden, zo hoef jij als zaakvoerder niet te oordelen of een verlofaanvraag past binnen de afspraken met de subteams maar kan de verantwoordelijke voor het team zelf oordelen hoe de verlof spreiding binnen zijn team gebeurd.om