fbpx

Wat is een erp

Wat betekent ERP ?

Enterprise resource planning (ERP) is de term die gebruikt wordt om computerprogramma’s te omschrijven die men gebruikt binnen organisaties ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf.

Alle bedrijfsprocessen in 1 programma

Een ERP-programma is onderverdeeld in verschillende modules die elke entiteit binnen het bedrijf ondersteunt.  Zo zal er een CRM module voorhanden zijn voor het opvolgen van klanten.  Een module voor het voeren van de financiële administratie , een module voor aankoop.  En zo zal ieder bedrijfsproces zijn eigen module hebben.

Minder dubbele ingave

Vroeger werden er vaak verschillende programma’s gebruikt, eentje voor elk bedrijfsproces.  Maar door het gebruik van een centraal ERP is dat niet meer nodig.   Hierdoor zal je de kans op inconsistente data veel verkleinen.  Zo is de kans op dubbele ingave veel kleiner en kan je de volledige sales funnel van een klant perfect volgen omdat alles in een centrale database aanwezig is.  Naast dat de kans op inconsistente data wordt verkleind kan een ERP-systeem veel andere voordelen bieden zoals een efficiëntere manier van werken, betere communicatie en mogelijke kostenreductie.

Kostenbesparend

Door alle bedrijfsprocessen op elkaar af te stemmen zal je administratie veel gestroomlijnder verlopen.  Hierdoor zullen de afdelingen binnen je bedrijf veel tijd besparen en zal er een vlotte doorstroming zijn van informatie naar de verschillende afdelingen binnen je bedrijf.

Teamwerk

Het implementatieproces van een ERP systeem vergt de nodige bewustwording bij de organisatie waar het geïmplementeerd wordt.  Vaak zullen bedrijfsprocessen iets anders aangepakt worden dan men gewend is.  Dat kan voor wat weerstand zorgen bij de mensen die er moeten mee werken.  Eens de volledige organisatie ( inclusief de mensen die er werken ) er volledig mee vertrouwd zijn zullen de voordelen vanzelf naar boven komen.

Vaak vergt het ook wat aanpassing aan je manier van werken als je bij de standaard functionaliteit van je ERP blijft.  Je kan natuurlijk het ERP 100% afstemmen op je manier van werken door het laten uitvoeren van aanpassingen via maatwerk maar dat zal natuurlijk een extra kostenplaatje hebben.

Waar positioneert SCRIBO zich ?

Scribo is een toegankelijk ERP pakket, het verdient vooral zijn pluimen bij digital agencies en dienstverlenende bedrijven. Bij deze bedrijven is er een sterke nood aan planning, voor en nacalculatie en de bijhorende key performance indicators om bij te kunnen sturen waar nodig. Het wordt gebruikt bij kleine agencies maar ook bij de grotere.  Het wordt tevens gebruikt bij bedrijven die producten verkopen met extra toegevoegd waarde.  Dat kan bv. een tegelwinkel zijn die ook voorziet in de plaatsing van de tegels.

ERP ? Dat is toch voor grote bedrijven ?

Dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn, wij richten ons met Scribo vooral op bedrijven die werken met 1 tot 100 mensen.  We hebben een toegankelijk prijsmodel.  Lees meer hierover in het menu ‘prijs’ op onze website.

Heb je interesse in een ERP

Aarzel niet ons te contacteren, we helpen je graag verder.